Hét új pályázat környezetbarát energetikai fejlesztésekre

A pályázatok alapján az energiatakarékosságot nemcsak a fűtési-, hűtési-, és melegvíz rendszerekben, hanem az elektromos és világítási hálózatokban is javítani lehet.

Az energiahatékonyság növelése

Az új pályázatok támogatják az energiahatékonyság-növelést eredményező beruházásokhoz szükséges berendezések beszerzését, telepítését és a telepítéshez kapcsolódó munkálatokat is. Egyes pályázatok segítséget nyújtanak a távhő- és a hőközpontok korszerűsítéséhez és a kazánok energiahatékonnyá alakításához is.

Először támogatás biogázra

Újdonság, hogy az egyik kiírás keretében először nyílik lehetőség a biometán (biogáz) termelésének támogatására. A célok megvalósulása nagymértékben csökkentheti az energiaköltségeket, hozzájárulhat a klímapolitikai célkitűzések eléréséhez és a széndioxid kibocsátás mérsékléséhez.

Kik pályázhatnak?

Pályázatot adhatnak be a központi és helyi költségvetési szervek, alapítványok, egyházak és egyes esetekben vállalkozások is, a sikeres pályázatot kidolgozók 1 millió és 1 milliárd forint közötti összegeket nyerhetnek el.

Egyszerűbb pályázni

Az NFÜ a 100 milliárd forint alatti beruházásoknál egyszerűsítette a megvalósíthatósági tanulmány követelményeit, kevesebb feltétel támasztásával egyszerűbbé vált a pályázás. Bővült a potenciális kedvezményezettek köre és nőtt a támogatási intenzitás (arány) is. Fontos változás még, hogy kombinált pályázati kiírások jelennek meg az energiahatékonyság és a megújuló energia terén. Az épület-energetikai felújítások még az idén új megrendeléseket biztosítanak az építőiparnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.