Innováció a juhágazatban

Tájékoztatása szerint jelenleg Magyarországon évente egy személy 30 dekagramm bárányhúst fogyaszt. Ez a mennyiség Franciaországban 14 kilogramm, Ausztráliában 34 kilogramm évente. A professzor rámutatott: agrárszakemberek, orvosok, gyógyszerészek támogatják azt az innovációs folyamatot, amelynek eredményeként az úgynevezett funkcionális bárányélelmiszerek alkalmasak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Állat- és humánkísérletek bizonyítják, hogy a szelénnel, magnéziummal, lizinnel és más alkotóelemekkel kiegészített bárányhúsok bíztató eredményeket mutatnak a kardiovaszkuláris terápiában – ismertette Jávor András. A humán kísérletek még folytatódnak, de Jávor András professzor szerint akár már ez év végére együtt lehet minden engedély, hogy terápiásan is alkalmazzák a funkcionális bárány-élelmiszereket. Addigra receptkönyvet és étrend-javaslatot is kidolgoznak – tette hozzá a professzor.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.