Ismét termelhet a pölöskei szörpüzem

A korábbi dolgozói létszámból egyelőre 30-40 embert alkalmaznak a korábbi termékkör előállítására, „változatlan, jó minőségben”. A bérlő szándéka szerint középtávon az előző időszaknak megfelelő nagyságrendre kívánja felfuttatni a termelést.

Megőrizni a piacokat és folyamatosan termelni

Rövidtávon a folyamatos termelés fenntartását és a piacok megőrzését célozták meg, hozzátéve, hogy „várhatóan az illetékes munkaügyi központ támogatja a dolgozók munkahelyeinek megőrzését, továbbfoglalkoztatását”. Céljuk a pölöskei szörpüzem hosszú távú és eredményes működtetése – fogalmaz a közlemény.
A nemrég még a Magyarországon működő áruházláncok egyik legnagyobb szörp- és gyümölcslé-beszállítójaként tevékenykedő Bognár Szörp Kft. dolgozói előtt március elején bezárták a kapukat, a több mint 100 munkavállalót magyarázat nélkül hazaküldték. A múlt héten összehívott rendkívüli munkásgyűlésről azzal jöttek ki a dolgozók, hogy az elhangzottak alapján vége a cégnek, a tulajdonos azt közölte, hogy rossz döntéseket hozott az elmúlt hónapokban. A dolgozók információja szerint legfeljebb 10 emberrel indítják újra a szörpgyártást.

A forgalom nettó 3,3 milliárd volt 2007-ben

A vállalkozás alapítója, Bognár Kálmán nem nyilatkozott a sajtónak. Az APEH honlapján elérhető adatok szerint felszámolás alatt áll a pölöskei társaság, ugyanakkor a cég tulajdonosának neve is megtalálható a végrehajtási eljárással érintett adózók listáján.
A Zalai Hírlap összefoglalója szerint a mintegy hatezer négyzetméteres gyártelepen havonta 4-5 millió liter termék készült, 2007-ben 9 millió doboz üdítőitalt gyártottak, ami a tulajdonos akkori közlése szerint nettó 3,3 milliárd forint forgalmat jelentett. A vállalkozás 1989-es indulása óta több pályázati támogatás segítségével bővítette a telepét, 2004-ben saját ásványvízkutat is avatott.

Utolsó kapcsolódó hírek:
Felszámolják a pölöskei Bognár Szörp Kft.-t?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.