Jelentősen bővíti tevékenységét a Linamar

A beruházás alapvető stratégiai célja az átlag évi 10 százalékos árbevétel-növekedés biztosítása, a piaci versenyképesség és hatékonyság javítása, valamint új technológiák bevezetése. A fejlesztések révén mindkét iparágban korszerűbb és hatékonyabb gépeket és berendezéseket vásárolhat a cég. Ivanics János elmondta: a gyártási terület növekedésével lehetőség nyílik új gépipari termékek bevezetésére, sorozatgyártására. Kiemelt feladat a vállalatnál a versenyképesség javítása érdekében a minőségirányítás gépparkjának fejlesztése. A Békés megye meghatározó munkaadói közé tartozó Linamar egy nem dinamikusan fejlődő, alapvetően mezőgazdasági hátterű országrészen hozott létre új ipari munkahelyeket – emelte ki Bajnai Gordon. A miniszter hozzátette, hogy a beruházást a gazdasági minisztérium egyedi kormánydöntés alapján nyújtott fejlesztési támogatásban részesíti, amelynek mértéke még nem publikus. A beruházás 2006 szeptemberében kezdődött és várhatóan 2009 végén fejeződik be.
A Linamar két területen van jelen a piacon: precíziós megmunkálást, valamint autóipari és általános ipari termékek gyártását végzi. A precíziós megmunkálás keretében a motor alkatrészek gyártásához kapcsolódó dízel adagoló rendszer alkatrészeket, hideg-melegoldali turbó feltöltő egységeket, és sebességváltó alkatrészeket gyárt. Ivanics János aláhúzta: ebben az iparágban hosszú távra tervez a vállalat, így az autóipar válsága sem gátolja a meg a beruházások végrehajtását.
A vállalat másik iparága, az általános gépgyártás legfőbb termékei a mezőgazdasági gépek, emelőgépek és részegységeik, útépítő gépek, utánfutók, nagyméretű generátor tengelyek, kompresszor és légkondicionáló alkatrészek, illetve lift alkatrészek. A gazdasági válsággal kapcsolatban a Linamar ügyvezető igazgatója elmondta: az építőipari gépeknél már jelentős mértékben érezhető a válság, azonban a mezőgazdaságban még nem tapasztalható a kereslet visszaesése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.