Jobbik: termelést támogató adórendszert vezessenek be!

Volner János közölte: a gazdagokat kedvezményező és szociálisan érzéketlen gazdaságpolitika helyett termelést támogató adórendszerre van szükség. A Jobbik szerint a kutatás-fejlesztésre, az iparra, a mezőgazdaságra és a turizmusra kell koncentrálni a gazdasági erőforrásokat és adókedvezményeket, mert ezek képesek tartósan javítani a gazdaság versenyképességét, növelni az életszínvonalat és többletjövedelmet Magyarországra vonzani akár külföldről is – hangsúlyozta az ellenzéki politikus.
Volner János ugyanakkor úgy vélte: amíg a kormány ezt nem látja be és csak “saját nyertes választói csoportjainak létrehozására koncentrál”, addig a magyar gazdaságpolitika továbbra is csapdahelyzetben fog vergődni, az emberek pedig egyre rosszabbul fognak élni. Magyarország turisztikai teljesítménye elmarad a lehetőségektől, míg az ipari teljesítmény mára szinte csak külföldi cégekre épül, mert a kormánynak nincs ötlete a magyar ipar fellendítésére – vélekedett.
A politikus szerint a mezőgazdaságban is a leszakadás jelei mutatkoznak, mert a kormány – retorikájával ellentétben – a nagybirtokokat kedvezményezi, ami viszont a foglalkoztatás csökkenésével jár. Az Orbán-kormány érzéketlen, gazdagokat kedvezményező gazdaságpolitikája megbukott, a Matolcsy György-féle növekedési várakozások nem teljesültek, így a kabinet olyan visszaesésbe taszította a magyar gazdaságot, amely miatt Magyarország sereghajó lett a régióban – jelentette ki a jobbikos képviselő.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.