Kész Magyarország területfejlesztési értékelése

A kiadvány tartalmazza továbbá kistérségi szintre lebontva a levegőminőségre, az ivóvíz minőségére vagy a hulladékgazdálkodásra vonatkozó adatokat. A kiadvány kistérségi, megyei és regionális szinten is értékeli a területi fejlődés alakulását. A vizsgált adatok, mutatók kiválasztásánál alapvető szempont volt a rendszeres adatgyűjtés és a megbízható hozzáférhetőség, ezért a kiadványban a 2006-os adatokat dolgozták fel, mivel erre az évre már teljes körűen ellenőrzött területi mutatók állnak rendelkezésre. A felhasznált adatok jellemzően a Központi Statisztikai Hivatal gyűjtésén alapulnak, kiegészülve az Eurostat nemzetközi adataival, az infrastruktúra és környezetvédelem esetében az ágazati adatokkal.
A kiadvány és a teljes háttéranyag elérhető az NFGM Területfejlesztési és Építésügyi Szakállamtitkárságának honlapján www.nfgm.gov.hu, valamint a VÁTI Kht. által üzemeltetet Térport honlapon www.terport.hu.

Kapcsolódó hírek:
Gráf: a vidékfejlesztési programok megvalósulnakHektáronként 150-250 ezer forintLeader-program SzabolcsbanÚjfajta hitelek a vidékfejlesztésreOktóber 18-tól pályázhatók a vidékfejlesztési programokTámogatással vásárolható tanyabuszokStartolnak a vidékfejlesztési programokBrüsszel elfogadta a magyar vidékfejlesztési jelentéstVidéki rendezvényeket, falunapokat támogat az ÚMVP


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.