Kevesebb igazgatósági és felügyelőbizottsági tag

Az NVT szerdai közleménye szerint az idén össztársasági szinten az igazgatósági és felügyelő bizottsági tagok tiszteletdíjának összköltsége 50 százalékkal csökken az elmúlt évhez képest. Az NVT célja az állami társaságok költséghatékony és eredményes működésének kialakítása, amelynek részét képezi a vállalati vezető testületek működésének racionalizálása.

Költségcsökkentés minden szinten

A közlemény szerint a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács felkérte az MNV Zrt. vezérigazgatóját, hogy haladéktalanul dolgozzák ki a költségcsökkentés részleteit. Ezen túl a tanács felajánlotta a pénzügyminiszternek saját tiszteletdíja csökkentését, és kérte a kérdésben döntési jogkörrel bíró tárcavezetőt, hogy a felajánlást fogadja el. A felajánlás révén 2008-hoz képest a tiszteletdíj mértéke 15 százalékkal lesz alacsonyabb. A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács szerdai ülésén összesen 32 napirendi pontot tárgyalt, ezek között döntött részvény- illetve tulajdoni hányad-értékesítésről, továbbá közgyűlési mandátumokat és alapító határozatokat adott ki.

Részvényeladás pályázattal

A testület egyebek között jóváhagyta a Sportlétesítmények Zrt. alaptőkéjének 100 százalékos hányadát megtestesítő, 83.070.000 forint névértékű részvénycsomagjának értékesítését nyilvános, egyfordulós pályázat útján. Az értékesítésnél fontos szempont, hogy a további sportcélú hasznosítás biztosított legyen. Döntött az NVT a budapesti ingatlannak a Magyar Állam tulajdonában lévő, illetve a KISRÓKUS 2000 Nonprofit Kft. tulajdonát képező 11608/25133-ad (összesen: 12665/25133-ad) tulajdoni hányadának együttes, nyilvános egyfordulós pályázat útján történő értékesítéséről. Az NVT döntött a KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Kht. átalakulásáról nonprofit kft.-vé, valamint jóváhagyta a társaság ingatlan értékesítését.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.