Klaszterbővítést tervez a Bormarketing Műhely

Terveik megvalósításához 16,5 millió forint támogatást nyertek a Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program pályázatán. Rigler elmondta: közel 21 millió forintot fordítanak egyebek között a belső információs rendszer fejlesztésére és a klaszter működtetésére. Emellett egy-egy napos képzéseket, továbbképzéseket tartanak a szőlősgazdáknak és a borászoknak.

Mágikus szó: klasztermenedzsment

A klasztermenedzsment tevékenységet a 2007-es alapítás óta a bormarketing műhely végzi. A klaszter tizenhét taggal alakult, a borász tagok 1500 hektár szőlő termését dolgozzák fel. A kapcsolatot már felvették a pannonhalmi borvidékkel és a Zala megyei borászokkal is, így számolnak azzal, hogy idén akár meg is kétszereződhet a klaszter érdekeltségébe tartozó szőlőtermő terület. A borászoktól elvárják, hogy minősített boraik legyenek, a szállodáktól, éttermektől pedig azt kérik, hogy borlapjaikon legyen széles választék a térség termékeiből.

A növekedés a szinergiákból adódik

Az egyelőre ingyenes klasztertagság előnye, hogy a szerveződéshez tartozók különféle szolgáltatásokat vehetnek igénybe, kérhetnek egyebek között növényvédelmi tanácsadást, piackutatást és oktatási program szervezést. A gazdasági növekedés a szinergiákból adódik – hangoztatta az ügyvezető. Kifejtette: a közösségi bormarketing tevékenységnek köszönhetően a soproni borvidék ismertsége nőtt, s javult az értékesítés. Több beruházás valósult meg egyebek között a borturisztika és a technológia-fejlesztés területén, sikeres pályázatok nyomán, amelyek elkészítésében a bormarketing műhely is közreműködött.

Utolsó kapcsolódó hírek:
Piackeresés helyett csak törvénymódosítás borügybenNem értenek egyet a borászok az EU rozé terveivelBorban fizetne a termelőknek az Integrált BorgazdaságVarga Pincészet: „A stabil 305 forintos euró is jobb lenne”Idén piacra kerülhet a Pannon régió bora Minőségvédett eredetűek a tihanyi borok Magyarország csak a minőségi borral lehet versenyképes Több termést várnak a Pannonhalmi BorvidékenNő a világ borfogyasztásaCsökkenő borfogyasztást vár a Varga Pincészet

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.