Leader típusú klaszterprogram a vidékfejlesztésért

A Leader források 45 százalékát, azaz mintegy 35 milliárd forintot célzottan a vidéki vállalkozások fejlesztésére kell fordítani. Ennek a pénznek a célszerű felhasználását szeretnék segíteni a tájékoztatón részt vevő társulás tagjai.

Három szervezet: klaszterprogram

Három szakmai szervezet (a Magyar Leader Szövetség, a Kelet-Közép-Európai Kis- és Középvállalkozók Szövetsége, valamint a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége), a Co-op Hungary Zrt, valamint a Ramsys Zrt. egy Leader típusú, azaz alulról szerveződő indított egy klaszterprogramot. Mészáros István elmondta: ez egy úgynevezett agrár-vidék dinamikus klaszterprogram, amelynek fő célja a vidéken működő mikro-, kis- és közepes vállalkozások gazdasági megerősödése, piacra jutási feltételeinek javítása.

Cél a gyors piacra jutás

A két gazdasági társaság bevonásával segítik elő, hogy a helyben megtermelt mezőgazdasági cikkeket gyorsan piacra lehessen juttatni. Ebben vállalt szerepet a Co-op Hungary mintegy 3.000 üzletével. A Ramsys Zrt. pedig az áruk nyomon követhetőségét biztosítja az általa kifejlesztett informatikai háttér segítségével. A Kelet-Közép-Európai Kis- és Középvállalkozók Szövetsége, valamint a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége pedig a környező országok magyarlakta területein illetve a fiatalok körében igyekszik partnereket találni a kezdeményezéshez.

Készült az Európai Unió, a Magyar Köztársaság Kormánya és az ÚMVP irányító hatóságának támogatásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.