Létszámcsökkentés a K and H-nál

A bank sajtóközleménye szerint folyamatosan figyelemmel kíséri a piaci eseményeket, és ha szükséges, ezekre reagál. Így nemrégiben részben átalakította szolgáltatási körét, majd felülvizsgálta erőforrásait, hogy azokat a megváltozott tevékenységéhez igazítsa.

Ügynöknek még elmehetnek

A K and H minden tőle telhető támogatást megad, illetve segítséget nyújt abban, hogy az érintett munkavállalók minél előbb új munkaviszonyt létesíthessenek – hangsúlyozza a közlemény. A K and H Biztosító például bővülő ügynöki hálózatában kínál lehetőségeket az érintett munkatársaknak. A K and H által folyamatosan üzemeltetett munkaerőszolgálati iroda állásinterjú tréningekkel, átképzési támogatásokkal, életpálya tanácsadással, munkapszichológussal, internet- és számítógép hozzáféréssel segíti az álláskeresést. Ugyanakkor a K and H Csoport országcsapata elkötelezett abban, hogy az érintetteknek elsőbbséget nyújtson a csoporton belüli álláslehetőségek betöltésekor, amennyiben a pályázók az elvárásoknak egyformán megfelelnek.

Más bankok is elbocsátottak

Az idén már több hitelintézet jelentett be létszámcsökkentést. Az OTP Banknál februárban az idei évre maximum mintegy 500 fő leépítésével számoltak a hitelállomány és a tranzakciók alakulásával összhangban. A CIB csoport márciusban 300 fős létszámcsökkentést jelzett, ami a csoportszintű létszám 8 százaléka. A Raiffeisen Bank februárban mintegy 8 százalékos, valamennyi területet érintő csoportos létszámcsökkentést jelentett be, aminek során 315 dolgozótól válnak meg. Az MKB Banknál április 20-án 66 alkalmazott munkaviszonya szűnt meg. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) dolgozói 14 százalékának elbocsátását jelentette be, a 91 fős létszámcsökkentés még egy 2008 elején indított hatékonyságjavító program része, amellyel a jegybank évi 1,7 milliárd forintot takarít meg. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára korábban elmondta: a bankszférában az idén összesen 10-15 százalékos létszámcsökkentés várható, ami három-ötezer embert érint. Ennek oka az, hogy a válság a bankszférát is érinti, költségtakarékosságra van szükség, a foglalkoztatottak számát az üzleti terjedelemhez kell igazítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.