Megszüntette a húskonzervek gyártását a Globus

A társaság már tárgyal a munka nélkül maradt dolgozók helyzetének rendezéséről a területileg illetékes munkaügyi központtal – közölte a cég, ugyanakkor konkrét lépésekről még nem tudtak beszámolni.

Forgalmának ötödétől búcsúzik a Globus

A cég közlése szerint a szerkezetátalakítás miatt a társaság befejezi a húsalapú konzervtermékek gyártását és forgalmazását. Ez a tevékenység a Globus csoport forgalmának 20 százalékát adta. Az intézkedés a vállalat budapesti telephelyét érinti, ahol a termelés mellett a csoport központja is van.

Rákoncentrálnak a mirelitre és a zöldségkonzervre

Az átszervezések után a cég a megmaradó két fő üzletágára, a mélyfagyasztott és zöldségkonzerv termékeire kíván fókuszálni. A csoport határozott szándéka, hogy ezen két termékcsoport esetében megőrizze és növelje a cég belföldi és export pozícióit a jövőben is.

Maradnak az ételízesítők és szószok

Az intézkedések nem érintik a Globus márkanév alatt forgalmazott különböző ételízesítőket és szószokat, amely termékcsoportokban a márkanév tulajdonosa az Unilever. A kizárólag magyar piacra termelő – mintegy 200 főt foglalkoztató -, budapesti húsfeldolgozó részleg hétfőtől befejezte tevékenységét. A csoport továbbra is budapesti telephelyéről látja el vállalatirányítási, kereskedelmi, értékesítői és marketing tevékenységét.

2007-ben 2 milliárdot buktak

A csoportszintű árbevétel 2007-ben 26,9 milliárd forint volt. A tavalyi forgalomról és az idei tervezett árbevételről a társaság nem tudott adatokat mondani. Az viszont jelezték, hogy 2007-ben a csoportnak 2 milliárd forintos vesztesége volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.