Milliárdos kártérítés is lehet a sukorói ügyben

Az üzletembert az összeg biztatási kár jóvátételeként illetné meg, mivel a kormány – Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon kezdeményezésére – április 10-én nemzetgazdasági okból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította a Sukoróra tervezett beruházást – írta a Magyar Nemzet. A lap ugyanakkor kétségesnek nevezte, hogy az Oszkó Péter pénzügyminiszter által megszabott november 9-i határidő lejártáig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek sikerül-e megállapodásra jutnia a sukorói csereszerződés megszüntetéséről.

Visszacsere
A megállapodást tavaly július 30-án írta alá Tátrai Miklós vezérigazgató és Joav Blum sukorói lakos. Az üzletembernek a Magyar Nemzet információi szerint már elküldték az MNV tervezetét. Eszerint helyreállítanák az eredeti állapotot: Blum visszakapná a 182 hektár nagyságú két Pest megyei telkét és a befizetett 296 millió forint értékkülönbözetet, az állam pedig birtokba venné korábbi 70 hektáros tulajdonát a Velencei tó partján.

APEH feketelistás
Joav Blum neve szerepel az adóhatóság egyik legfrissebb feketelistáján. Mint írták, ebben a kimutatásban azoknak a magánszemélyeknek a neve szerepel, akik huzamosabb ideje nem fizették meg tetemes adótartozásukat. Az APEH szeptember végi adatsora szerint az izraeli-magyar kettős állampolgárságú befektető tízmillió forintnál nagyobb összeggel tartozik a hivatalnak fél éve folyamatosan. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.