Nagyobb gabonaexportot prognosztizál Oroszország

A pluszgabonát kormányközi egyezmények keretében és humanitárius segélyként exportálják. Százmillió tonnát meghaladó, 15 éven belül a legnagyobb volt tavaly az orosz gabonatermés, és benne minden idők legnagyobbja, 53 millió tonnás a búzatermés. A 2007-es 81,8 millió tonnás gabonaterméshez képest a növekedés elsősorban a viszonylag enyhe télnek, a termésterület növelésének és a beruházásoknak volt köszönhető.
2009. március 12-én Dimitrij Medvegyev orosz elnök a leköszönt Alekszej Gorgyejev helyett Jelena Boriszovna Szkrinnyiket, a Roszagrolízing vezérigazgatóját nevezte ki új mezőgazdasági miniszternek. Medvegyev elnök a megbízólevél átadásánál elmondta, hogy nem könnyű területet és főleg nem egyszerű időszakban vesz át J. Szkrinnyik, de meg van győződve arról, hogy egy, a mezőgazdaságot jól ismerő, hozzáértő szakember kezébe adta ezt a tárcát. Jelena Szkrinnyik válaszában kijelentette, hogy tudja, milyen gondokkal kell szembenéznie, és már most a tavaszi munkálatok elvégzésénél intenzíven ellenőrzése alá veszi az ágazatot, sűrű vidéki utakkal próbálja meg a helyszíni problémákat felmérni. Az új miniszter biztosította az elnököt arról, hogy a minisztérium nyitott, pontos, világos és hatékony tevékenységet fog folytatni vezetése alatt.
Jelena Boriszovna Szkrinnyik 1961. augusztus 30-án Cseljabinszkban született. 1986-ban elvégezte a Cseljabinszki Orvosegyetemet (szívgyógyász szakon), 1992-ben az OF Kormány mellett működő Nemzetgazdasági Egyetemet „Vezető Szakemberek” szakon. Közgazdasági kandidátusi tudományos fokozattal rendelkezik. Kezdetben orvosként dolgozott, majd a Cseljabinszki Fémkombinát kórházának helyettes főorvosa volt. 1991. és 1994. között franciaországi és németországi kiküldetésben volt, lízingtechnológiák elsajátítása érdekében. Ezután orvosi berendezések szállításának menedzsereként dolgozott. 1994. óta Jelena Szkrinnyik pénzügyi bérleti konstrukciók (lízing) területen tevékenykedik. 1994 és 1997 között a Medlízing cég elnöke, 1997-től pedig az orosz Lízingcégek Asszociációjának (Roszlízing) elnöke. 2001 decemberében kinevezték az Állami Agráripari Lízingcég (Roszagrolízing) vezérigazgatójává. 2008 novemberében az Egységes Oroszország Párt Legfelsőbb Tanácsának tagja. Aktívan vesz részt társadalmi és jótékonysági akciókban. Ezen tevékenységének, és munkájában elért kiemelkedő eredményeinek révén több állami és társadalmi kitüntetés birtokosa.

Kapcsolódó hírek:
Tavaly 75 százalékkal több gabona termettSpekulálnak a gabonapiaconNa most akkor: mi van a gabonával?Kevesebb búza teremhet jövőre a világbanAz uniós búza nem versenyképes a világpiaconOptimista a Stratégie GrainsNegyedével több búza és kukorica az EU-ban Bővül a globális búzakereskedelemIsmét gabonát vásárol fel az EU?Pang a búzapiacAz EU importvámot vezet be a gabonára Lobbiznak a gabonások


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.