Napraforgó-termesztő demonstrál Csongrád megyében

Tóth Sándor az okokról elmondta: tavaly 60 tonna olajnapraforgót szállítottak a cégnek ötmillió forint értékben, melyből csaknem egymillió forintot ki is fizettek. A Gabona Komplex Kft.-vel integrált termelés folyt, ami azt jelenti, hogy a cég adta a műtrágyát és a vetőmagot 1,6 millió forint értékben. Ezt levonva a tartozásból még így is további, több mint kétmillió forint jár a Meto Fruct Kereskedelmi Bt.-nek.

Tavaly októberben leszállítoták az árut

A családi vállalkozás vezetője elmondta: tavaly október 1-jén és 2-án leszállították az árut, a fizetési határidő pedig egy hónappal később lejárt. Azóta időnként kis összegeket kapnak, de a teljes járandóságot még így sem fizették ki. Miután családja a mezőgazdaságból él, így a hiányzó jelentős összeg miatt késnek a tavaszi munkálatokkal is, ezért a pénzét megpróbálja így megszerezni. Hozzátette: addig demonstrál, míg meg nem kapja azt.

Még a cégtáblákat is leszerelték

A felek tavaly kerültek először kapcsolatba egymással, a vállalkozó a Röszke melletti felvásárlóval egy üzletkötőn keresztül vette fel a kapcsolatot. Az üzletkötőt azóta elbocsátotta a cég, neki pedig minden héten megígérik, hogy fizetnek. Úgy tudja, hogy rajta kívül vannak még károsultak. A Gabona Komplex Kft. tulajdonosát és ügyvezetőjét is kereste a sajtó személyesen és telefonon is, egyikük sem volt elérhető, sőt a cég telephelyén sem veszik fel a telefont. Még a cégtáblákat is leszerelték.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.