Szentkirályi a szépségiparban

A Szentkirályi márkanéven futó termékek allergénmentes illatanyagot tartalmaznak és színezékmentesek. Az első magyar ásványvíz alapú kozmetikumcsalád a „Vizek krémje” nevet kapta, amelynek első két tagja a konkurens termékeknél kedvezőbb áron kapható a kis- és nagykereskedelmi láncokban, valamint az erre szakosodott üzletekben. A „Vizek krémje”, jelenlegi két tagja a kézkrém és a testápoló. Az ötlet és az ásványvíz a hazai piacvezető ásványvíz márkát forgalmazó cégtől, míg a receptúra a magyar háztartás-vegyipari és kozmetikai piac egyik legnagyobb szereplőjétől származik. Európában több példa született már arra, hogy ásványvíz márkák saját kozmetikummal jelennek meg a piacon. A hamarosan kereskedelmi forgalomba kerülő kézkrém és testápoló az első olyan termékek hazánkban, amelyek Szentkirályi ásványvizet tartalmaznak.
Mindehhez a fejlesztők a bőr regenerálódását, illetve táplálását segítő hatóanyagokat (például hidrolizált tejprotein, E-vitamin) választottak. A krém és a testápoló használatával a bőrben felszívódó természetes ásványok hozzájárulnak a bőr hidratálásához, továbbá gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató és viszketéscsillapító hatásúak. „Mindig is elkötelezettek voltunk az egészség és a szépség iránt; ezentúl termékeink már nem csak belsőleg, de külsőleg is támogatják a létfontosságú ásványi anyagok szervezetbe jutását azáltal, hogy a kristálytiszta (ásvány)víznek komoly jótékony hatása van” – fogalmazott Balogh Levente, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. ügyvezető igazgatója, a forgalmazás megkezdésekor.
A Szentkirályi kézkrém (75 ml) és a testápoló (200 ml) minden bőrtípusra ajánlott. A „Vizek krémje” kollekció célcsoportja elsősorban az egészségük védelmében érdekelt, aktív életmódot folytató fogyasztók, és főként a 20-55 éves korcsoportba tartozó nők. A kozmetikai készítmények decembertől, elsősorban az erre szakosodott bolthálózatokban, DM, illetve ROSSMANN boltokban érhetők el, valamint az INTERSPAR áruházakban, a hipermarket kategóriában (Cora, Auchan, Tesco) várhatóan 2009. januárjától kaphatók a Szentkirályi kozmetikumok. Bruttó ajánlott fogyasztói áruk kedvezőbb, mint a konkurens termékeké (kézkrém: 599 Ft*; testápoló: 699 Ft*).
* Nem akciós árak.

A Szentkirályi Ásványvíz Kft.
A Szentkirályi Ásványvizet 1994 óta forgalmazzák Magyarországon. A sokáig veszteséges cég számára az igazi áttörést a 2004-ben elnyert párizsi Eauscar jelentette: szénsavmentes kategóriában a legjobb külföldi ásványvíznek járó díjat kapta meg. Ennek is köszönhetően 2005 tavaszán Magyarországon a szénsavmentes ásványvízpiacon az értékesített mennyiség alapján lett piacvezető, ugyanezen év őszén pedig az összes értékesített mennyiség alapján jutott a hazai eladások csúcsára – a piacvezető márka címmel azóta is büszkélkedő márka. A fogyasztói hűség bizonyítékaként, számos más díja mellett (Foodapest, Arany Tallér, Szent Miklós Emlékérem) 2006 után 2007-ben is elnyerte a Reader’s Digest Legmegbízhatóbb Márka díját.

További információk: Szentkirályi Ásványvíz Kft. (www.szentkiralyi.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.