Támogatás a főváros környéki erdők fejlesztésére

Zambó Péter kifejtette: a Pilisi Parkerdő által 570 millió forintra kiegészített forrással a természetvédelmi program keretében egyebek mellett a természetes erdőállományok rehabilitációjára, védőkerítések kiépítésre, a vizes élőhelyek helyreállítására, valamint a földtani értékek védelmére kerül sor. A Parkerdő természetesen nevű program 32 község határában összesen 400 helyszín fejlesztését teszi lehetővé, amelyet 2010 augusztusáig végeznek el – tette hozzá a szakember.
Az összesen 7 erdőterületet érintő beavatkozással visszaszorítják az agresszívan terjedő tájidegen, távol-keleti eredetű bálványfát, elhanyagolt vizes műtárgyakat tesznek újból átjárhatóvá, a talajerózió csökkentése érdekében korlátozzák a kerékpározás lehetőségét, valamint megóvják az őshonos növényeket – részletezte a társaság terveit Zambó Péter. Kiemelte: az első erdőgazdasági célra elnyert támogatási programot a Duna-Ipoly Nemzeti Part Igazgatóság közreműködésével készítették.
A Pilisi Parkerdő Zrt. összesen 63 ezer hektár állami tulajdonban lévő erdőt kezel, amelynek mintegy 60 százaléka áll országos természetvédelmi oltalom alatt. A főváros környéki erdők a leglátogatottabbak, így környezetvédelmi szempontból ezek a leginkább terhelt erdőterületek. A társaság által kezelt területekre évente 10 millió kiránduló érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.