Tömör László a Concordia vezérigazgatója

A Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. szolgáltatásaival fontos szerepet tölt be a mezőgazdaság piaci viszonyok között való működését illetően, elsősorban a modern agrárpiaci környezet jogi és financiális struktúrájának megvalósításában. A társaság által kibocsátott közraktári jegyek jelentős szerepet játszanak a mezőgazdasági kereskedelemben. A Concordia országos lefedettségű saját tárolókapacitásával pedig meghatározó szereplő az úgynevezett művi közraktározás piacán.

Négy jelölt volt

Az NVT közleménye ismerteti, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács még január 27-én írt ki pályázatot a Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatói pozíciójának betöltésére. A 30 napos pályázati határidőre 4 jelölt adta be pályázati anyagát.

Tapasztalt szakember
   
Tömör László több évtizedes gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező szakember. Tanulmányait a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem végezte. Szakmai pályafutása során tapasztalatokat szerzett a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztériumban, 2003-tól a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet egyik vezetőjeként, 2004-től elnökeként dolgozott. Tavaly óta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárgazdasági ügyvezető igazgatója, majd igazgatója.

Elvárások az új vezértől

A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elvárja az új vezérigazgatótól a társaság nyereségességének megőrzését, javítását, piaci részesedésének növelését és a magyar agrárgazdaság szereplőinek támogatását – tartalmazza a közlemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.