Új ügyvezető igazgató a Nestlé Hungária élén

Mike Nixon tölti be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját 2012. október 1-jétől, aki Andrea Zambellit váltja a poszton – tudatta a cég közleményben.
A frissen kinevezett brit szakember 27 éve dolgozik a Nestlénél. Ez idő alatt különböző országokban, több ágazatban számos kulcsfontosságú pozíciót töltött be. Legutóbb, 2008-tól az európai zóna gyártásért felelős alelnöke volt. Andrea Zambelli 2009 szeptemberétől töltötte be a Nestlé Hungária ügyvezető igazgatói pozícióját. A közlemény szerint a Nestlénél hagyománya van annak, hogy az ügyvezető igazgatói pozícióban rendszeresen, 3-5 évente váltás van, ez történt most is. Andrea Zambelli Svájcban folytatja pályafutását – olvasható a közleményben. A Nestlé Hungária Kft. a svájci Nestlé S.A. leányvállalataként jött létre 1991-ben. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt állít elő, Kékkúton pedig ásványvizet palackoz. Az említett vidéki üzemek fióktelepi formában működnek. A Nestlé Hungária 2011. évi nettó árbevétele 93,1 milliárd forint volt, szemben az egy évvel korábbi 80,4 milliárd forinttal. A cég a múlt évet 1,3 milliárd forint üzemi eredménnyel zárta, a 2010. évi 481 millió után. A mérleg szerinti vesztesége tavaly 1,1 milliárd forint, 2010-ben pedig 833 millió forint volt. Alkalmazottainak száma meghaladta az 1.500-at. A Nestlé a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatcsoportja, márkái között van például a Nescafé, a Maggi és a KitKat. A bevétele 83,6 milliárd svájci frankra apadt tavaly, a 2010. évi 110 milliárd frankról. Tavaly 9,5 milliárd frank adózott eredményt ért el, amely jóval kisebb az egy évvel korábbi 34,23 milliárd franknál.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Új ügyvezető igazgató a Nestlé Hungária élén

Zambelli 1989-ben termékmenedzserként kezdte karrierjét Bolognában, majd marketing és értékesítési területen dolgozott. Magyarországra Milánóból érkezett, ahol a konyhai termékek/édes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.