Uniós támogatással szennyvizeznek a Dél-Nyírségben

Itt az elavult nyírbátori tisztítórendszer felújítása is szükséges. Encsencs, Piricse és Nyírbéltek esetében várhatóan a lakosság 85 százaléka kapcsolódik a kiépülő rendszerre. „Összességében csaknem 30 ezer embert érint a beruházás” – foglalta össze a februárban alakult Dél-nyírségi Víziközmű Beruházási Társulás elnöke Balla Jánosné, nyírbátori polgármester.
A Környezetvédelmi és Energetikai Operatív Program (KEOP) pályázatát az Európai Unió támogatja, a várhatóan 2010-ben induló beruházás a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg.
„Az ország egyik legelmaradottabb régiója akkor tud változtatni helyzetén, ha újra gondolja az agrárgazdaság helyzetét, és megvalósítja a szükséges környezetvédelmi beruházásokat” – emelte ki Gazda László, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.
„Kiemelten jól szerepelt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye a pályázati programok elnyerésében” – említette Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke, hozzáfűzve: az építkezés révén munkahelyek is keletkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.