„Emelni kell a helyi élelmiszerek arányát a közétkeztetésben”

Az elmúlt három évben megduplázódott a helyi értékesítésből és biotermesztésből származó élelmiszerek aránya a magyar piacon.

Az egészséges gyermekétkeztetés megszervezéséhez és működtetéséhez segítséget nyújtó Mintamenza Program egyik célja az, hogy a közétkeztetésben is tovább növekedjen ez a mérték – közölte a vidékfejlesztési miniszter.

Fazekas Sándor a Mintamenza Program-konferenciát megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: jelenleg 1,7 millió gyermek veszi igénybe a közétkeztetést Magyarországon, az ő egészségük és megfelelő táplálkozásuk érdekében fontos a közétkeztetés korszerűsítése. „Elsősorban szemléletváltásra van szükség annak érdekében, hogy minél több friss, jó minőségű, szezonális, helyi magyar termék kerüljön a menzákon a fiatalok asztalára” – mondta a miniszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.